Bewoners vertellen: ‘Een eenkamerwoning is voor nu een prima woonoplossing’

Bewoners vertellen: ‘Een eenkamerwoning is voor nu een prima woonoplossing’
8 februari 2018

Om niet de hele tijd heen en weer te hoeven reizen vanuit Krommenie, wilde Bram tijdens zijn studie een kamer in Amsterdam. Hij was veel aan het hospiteren toen zijn oog viel op Wasa Student Village in Amsterdam Nieuw-West. “Ik was niet echt op zoek naar een bepaalde woning, maar wilde graag een plekje hebben in Amsterdam. Toen zag ik dit op Facebook voorbij komen. Ik heb mij toen meteen ingeschreven.”

Wasa Student Village: voor studenten, jongeren en statushouders

Kenmerkend voor Wasa Student Village is het mixed-living concept. Studenten, jongeren en jonge statushouders van 18 tot en met 27 jaar wonen er door elkaar. Het complex telt ongeveer 350 huurwoningen.

Eenkamerwoningen: compact maar compleet

Tot zijn blijdschap werd Bram uitgenodigd om een keer langs te komen. De kamers zijn compact, maar hebben alles wat je nodig hebt. Er zit een bed in, een badkamer, een keukentje en en een bureau. “Voor mij waren de grote voordelen dat je in vijftien minuten fietsen in de binnenstad bent en dat NS-station Sloterdijk maar twee minuten lopen is. Dat vind ik heel prettig omdat ik nog regelmatig naar Krommenie terugga.”

Gemeubileerd en slim ingericht

Het huiselijke gevoel moet voor Bram nog een beetje komen. “De mogelijkheden om het zelf in te richten waren er nagenoeg niet. De woningen worden gemeubileerd opgeleverd. Het voordeel hiervan is wel dat je niet veel geld hoeft uit te geven aan de inrichting.” Hij heeft het gevoel dat hij zich wel wat sneller thuis had gevoeld als hij zelf meubels had kunnen meenemen. “Gelukkig kun je het een beetje persoonlijk maken door bijvoorbeeld schilderijen op te hangen.” De woningen zijn klein en daarom slim ingericht. “Onder het bed heb je veel opbergmogelijkheden. Daar heb ik bijvoorbeeld mijn kleding liggen.” Voor de rest moet Bram zo handig mogelijk met de ruimte omgaan. “Op mijn radiator heb ik een plank gemonteerd die dient als een soort tv-meubel. En boven het keukenblok kan ik al mijn keukenspullen kwijt.”

Gezamenlijke wasruimte en buitenruimte

De huurders in Wasa Student Village delen sommige voorzieningen met elkaar, zoals de wasruimte en een buitenruimte. “Het project is nog niet helemaal af”, zegt Bram. “Er komt bijvoorbeeld nog een horecagelegenheid. Voor nu deel ik alleen de wasruimte met mijn medebewoners.” Bram kijkt alvast uit naar de zomer. “Ik heb nog niet veel contact met mijn buren gehad, maar in de zomer denk ik dat we elkaar buiten wel zullen ontmoeten en dat er vaak genoeg gebarbecued gaat worden.”

Klein, betaalbaar, nieuw en goed geïsoleerd

Brams woning is klein, maar betaalbaar. “Door de grote vraag naar woningen in Amsterdam denk ik dat kleine wooncomplexen de ideale oplossing zijn. Hierdoor kun je de vraag goed opvangen met zo min mogelijk ruimte.” Dat zijn eenkamerwoning een nieuwbouwwoning is, vindt hij extra prettig. “Alles is nieuw en schoon en het is goed geïsoleerd. Daarnaast hebben we supersnelle wifi. Voor nu is dit voor mij een prima woonoplossing.”


Meer nieuws

Nieuws
Sluishuis, Amsterdam: alleen nog terrace-appartementen en duplex penthouses beschikbaar

Sluishuis, Amsterdam: alleen nog terrace-appartementen en duplex penthouses beschikbaar

27 januari 2022
Nieuws
Zaterdag 5 februari: verkoopevent De Werf bij de Sluis in Muiden

Zaterdag 5 februari: verkoopevent De Werf bij de Sluis in Muiden

27 januari 2022
Nieuws
Rabobank helpt starters met 'Bieden met meer zekerheid'

Rabobank helpt starters met 'Bieden met meer zekerheid'

27 januari 2022

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.