Nieuws
19 september 2020
MaathuisCPO: flexibel indeelbare appartementen van hout op Centrumeiland, Amsterdam

Een duurzaam gebouw van hout met 8 flexibel indeelbare appartementen aan een gezamenlijke tuin. Bouwgroep MaathuisCPO Centrumeiland ontwikkelt dit zelfbouwproject op Centrumeiland in Amsterdam IJburg. De woonoppervlaktes variëren van 76 tot 152 vierkante meter. De prijzen lopen uiteen van 346.000 tot 708.000 euro (v.o.n.), op basis van canonbetaling.

Samen met de architect jouw ideale plattegrond uitwerken

De appartementen van MaathuisCPO Centrumeiland worden ‘casco plus’ opgeleverd, met wanden en installaties voor een basispakket. Je kunt daarnaast individuele wensen verwezenlijken. Voor wat betreft de indeling zijn er vele mogelijkheden. Grote open ruimtes, slaapkamer(s) met inloopkast, meerdere badkamers of het combineren van wonen/werken. Het kan allemaal. Samen met JoustraReid Architecten werk je jouw ideale plattegrond uit.

Gunstige ligging op de zon, uitzicht op een parkje

De lichtinval is perfect. De voorzijde ligt op het noordoosten; hier heb je ochtendzon. De achterzijde is op het zuidwesten georiënteerd. Daar krijg je vanaf de middag de zon binnen. Om nog meer van de zon te genieten, heeft elk appartement brede glaspuien en aan beide zijden fijne terrassen. Ook heel prettig: bij elke woning hoort een parkeerplaats op maaiveldniveau, te bereiken vanaf een gezamenlijke binnenstraat aan de achterzijde. De bergingen bevinden zich in het gebouw, grenzend aan de tuin. Het gebouw, op kavel 4.4, bestaat uit 6 bouwlagen en is voorzien van een lift. Het komt te liggen aan het Srefidensiplein, met aan de voorzijde een groen parkje en vrij zicht.

Maathuis CPO Centrumeiland: zeer duurzaam en energiezuinig

Zoals alle (zelfbouw)projecten op Centrumeiland, is ook het project van MaathuisCPO Centrumeiland zeer duurzaam en energiezuinig. Het wordt gebouwd van (vooral) hout en krijgt veel beplanting, hoogwaardige isolatie en uiteraard zonnepanelen op het dak. Samen met andere technieken zorgt dat voor een EPC van 0. De EPC is een getal dat uitdrukt hoe energiezuinig een woning of gebouw is. Met een EPC van 0 is dit project nog veel zuiniger dan de toch als strenge wettelijke norm voor nieuwbouw.

Belangstelling? Sluit je aan!

Heb je belangstelling voor dit zelfbouwproject? Sluit je dan aan bij de bouwgroep. Neem hiervoor contact op met de verkoopmakelaar via deze link.

Maandelijkse ontwikkelsessies, zelfbewoningsplicht van 5 jaar

Maandelijks vinden ontwikkelsessies plaats met de andere zelfbouwers. Je praat dan mee over de woningen en het gebouw, en leert ook je toekomstige buren kennen. Let op: deelname kan alleen als je zelf in de woning gaat wonen. Voor de woningen van MaathuisCPO Centrumeiland geldt een zelfbewoningsplicht van 5 jaar na de start van de bouw, in het tweede kwartaal van 2021. De oplevering is gepland in het tweede kwartaal van 2022. Meld je nu aan voor de eerstvolgende informatiemeeting kort na de zomervakantie!

Stadsstrand op loopafstand, binnenstad op 20 minuten met de tram

Op Centrumeiland ben je veel buiten. Er heerst een eilandgevoel, met een stadsstrand op loopafstand. Vanuit je woning loop of fiets je bovendien zo de natuur in. Het centrum van Amsterdam is in 20 minuten met de tram bereikbaar. Ook woon je Centrumeiland dicht bij verschillende winkels, scholen, cafés, kinderopvang en sportvoorzieningen. En je bent ook zo via de ring A10 ook zo de stad uit.

Bekijk overzicht