Nieuws
16 november 2023

Aan de duin: de laatste tweekappers nabij het strand aan het IJmeer in Almere. Nu in verkoop!

Goed nieuws voor wie riant en op loopafstand van het IJmeer wil wonen. In nieuwbouwproject Aan de duin in Almere zijn de laatste achttien twee-onder-één-kapwoningen in verkoop. Het gaat om woningen met oppervlaktes van 150 tot 179 vierkante meter. De prijzen lopen uiteen van 725.000 tot 935.000 euro (v.o.n.).

Aan de duin (Almere): wonen op loopafstand van het strand

Aan de duin komt op misschien wel de mooiste plek van nieuwbouwwijk DUIN in Almere. Je woont hier straks letterlijk op loopafstand van het strand aan het IJmeer. Ook deDUINhal – met winkels, horeca en wellness de centrale ontmoetingsplek van de wijk – bevindt zich ‘om de hoek’. Net als de jachthaven. Tegelijkertijd woon je ‘beschut’, tussen bomen en duinen. Die combinatie zorgt ervoor dat je hier dagelijks een vakantiegevoel hebt.

‘Duinarchitectuur’ die aansluit bij de omgeving: glas, hout en zandkleurige stenen

Ook de uitstraling van de woningen zelf draagt daaraan bij. Architect Sharon Broek van Groosman Architects heeft in de woningontwerpen van Aan de duin bewust de verbinding met het omringende landschap gezocht. Kenmerkend voor die ‘duinarchitectuur’ zijn de lichte kleuren (die bij de zanderige omgeving passen), grote raampartijen (om buiten met binnen te verbinden) en het gebruik van hout. Om de slaapkamers koel te houden, zijn daar de ramen juist kleiner. “Dit noemen we passieve duurzaamheid”, aldus Sharon.

Aan de duin: veel ruimte, veel variatie: van split-level tot een tweede terras

Nog meer redenen om voor Aan de duin te kiezen: de variatie en de ruimte. Er zijn verschillende woningtypen, met woonoppervlaktes van 150 tot 179 vierkante meter. Sommige tweekappers hebben een grote open keuken, bij andere zijn de woonkamer en de keuken via een split-level speels van elkaar gescheiden. Een deel van de woningen heeft drie slaapkamers en één badkamer, de andere woningen hebben vier slaapkamers en twee badkamers. Ook zitten er tweekappers tussen die je met een uitbouw nog eens fors kunt uitbreiden. De buitenruimte is bij alle achttien woningen een terras dat organisch overgaat in de omgeving. Een aantal woningen heeft daarnaast een dakterras. Je hebt één of twee privé-parkeerplaatsen.

Bijna energieneutraal, dat scheelt in je energierekening

De tweekappers worden bovendien zeer energiezuinig; ze voldoen aan de BENG-norm (BENG staat voor ‘bijna energieneutraal gebouw’). Dat scheelt aanmerkelijk in je energierekening en levert je extra wooncomfort op.

Geschikt voor gezinnen, maar ook voor stellen zonder kinderen

De woningen zijn zo ingedeeld dat ze geschikt zijn voor elke gezinssamenstelling, niet alleen voor gezinnen met jonge kinderen. “Stellen zonder kinderen kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om beneden te slapen en boven werkkamers in te richten”, zegt Sharon. “En stellen met oudere kinderen kunnen beneden een vertrek voor de jongeren creëren en boven een luxe slaapkamer voor henzelf. Zo heeft iedereen genoeg ruimte en privacy.”

Interesse? Schrijf je in via de projectsite

De laatste achttien twee-onder-één-kapwoningen van Aan de duin zijn nu in verkoop. Heb je interesse, schrijf je dan in via de projectsite. Dat kan tot maandag 27 november (12:00 uur). De bouw start naar verwachting rond september volgend jaar.

Toch liever een appartement in DUIN? Er is nog aanbod in woontoren Porto

Zie je DUIN wel zitten, maar heb je liever de gemakken van een appartement? Kies dan voor nieuwbouwproject Porto, op zo’n 100 meter van Aan de duin. Porto wordt een fraaie woontoren met schitterende appartementen met uitzicht over het IJmeer. De bouw van Porto start begin 2024. Bekijk de nog beschikbare appartementen in Porto via de projectsite.

Bekijk overzicht