Nieuws
19 mei 2020
51 gezinshuizen in De Kloostertuin, een nieuwe fase in Almere Nobelhorst. Op 12 en 13 juni in verkoop

Zicht op de rand van een bos, een beekje dat langs de huizen kronkelt, fraaie houtwallen en een dorpse sfeer. Je hebt het allemaal in Het Klooster, een nieuwbouwbuurt in Almere Nobelhorst. Daar gaat op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni via diverse livestreams weer een nieuwe fase in verkoop: De Kloostertuin. Het gaat om 51 huizen: 12 twee-onder-één-kaphuizen, 6 tweelaagse huizen, 9 drie-onder-één-kaphuizen en 24 rijhuizen.

De Kloostertuin: 51 huizen compleet vanaf circa 335.000 euro (v.o.n.)

De 51 huizen die op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni in De Kloostertuin in verkoop gaan, zijn zogeheten aankleedhuizen. Die zijn in de basis al heel compleet (met vloerverwarming, sanitair en afgewerkte wanden), maar je kunt ze op allerlei manieren aanpassen aan jouw woonwensen. De woonoppervlaktes zijn nog niet helemaal vastgesteld, de prijzen ook niet. Maar de verwachting is dat je voor een compleet huis, dus met een mooie keuken en veelvoorkomend meer- of minderwerk, rekening moet houden met een budget vanaf ongeveer 335.000 euro (v.o.n.). Hoewel de oppervlaktes en prijzen nog niet helemaal vastliggen, is al wel bekend hoe de huizen eruit gaan zien. De huizen krijgen een romantische, dorpse uitstraling. Dat komt onder meer door de gekleurde spekbanden (horizontale betonnen banden in de gevel), de roedes in de ramen en de fraaie tuitgevels. Helemaal passend bij de kloosterachtige sfeer in de buurt is het pelgrimshuis met uniek torentje.

Start verkoop huizentypen via diverse livestreams

De verkoop van de 51 aankleedhuizen in De Kloostertuin start op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni, via livestreams per woningtype. De inschrijving verloopt vervolgens via de projectsite en sluit op donderdag 18 juni. Je kunt de livestreams volgen als je je aanmeldt via het e-mailadres van de buurtmakelaar. Je ontvangt dan vanzelf de link. De livestreams zijn op de volgende data en tijden:

  • Vrijdag 12 juni:
    • 19.30 uur – livestream start verkoop De Bloemenhuizen (twee-onder-één-kaphuizen).
  • Zaterdag 13 juni:
    • 10.00 uur – livestream start verkoop De Kruidenhuizen (rijhuizen in diverse maten, drie-onder-één-kaphuizen met diepe tuinen).
    • 12.30 uur – livestream start verkoop De Begijnenhuizen (rijhuizen van 5,4 meter breed).
    • 15.00 uur – livestream start verkoop De Pelgrimshuizen (tweelaagse huizen, extra breed).

Het huizenaanbod met alle informatie en de prijsbandbreedtes wordt op vrijdag 6 juni op de projectsite geplaatst. Op donderdag 11 juni (om 12.00 uur) volgen de brochures met de definitieve prijslijst. Zo kun je je alvast oriënteren op het aanbod.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over dit nieuwe huizenaanbod in Almere Nobelhorst? Ga dan naar de projectsite en meld je aan als belangstellende. Dan ontvang je vanzelf de nieuwsbrief.

Het Klooster: wonen in rustig en sfeervol buurtje, nabij het bos in Almere Nobelhorst

Als je straks Het Klooster binnenkomt, merk je dat het bos nooit ver weg is. Sterker: je ziet de bosrand gewoon liggen. Maar ook ín het buurtje is aan groen geen gebrek. Houtwallen lopen tussen de woningen door, terwijl een bosbeekje met natuurvriendelijke oevers door het buurtje kronkelt. Hofjes, siergrassen, bloemen, bijzondere bomen en bosplantsoenen waar kinderen heerlijk doorheen kunnen struinen maken het beeld compleet: overal in Het Klooster voel je de natuur om je heen.

Het Klooster - Almere Nobelhorst - zelfbouwkavelsZelfbouw in Almere. Ook in Het Klooster

Behalve gezinshuizen krijgt Het Klooster ook zelfbouwkavels, 62 in totaal. De meeste kavels (57) zijn bedoeld voor de bouw van vrijstaande huizen. Op vijf kavels kun je als zelfbouwer een huis in een rijtje bouwen. De inschrijving voor de eerste achttien kavels is dinsdag 26 mei gestart. De inschrijving verloopt via de digitale kavelkaart van de gemeente Almere.

Later dit jaar: ook appartementen in kloosterachtige stijl

Een van die volgende fases in Het Klooster zal een appartementengebouw zijn, waaraan de buurt zijn naam dankt. Dankzij torentjes en bijzondere details krijgt dit gebouw namelijk de uitstraling van een klooster. Het gebouw gaat ook zo heten: Het Klooster. Het fraaie complex krijgt een gezamenlijke tuin die grenst aan de beek.

Het Klooster (Almere Nobelhorst): ook voor wie een huurhuis wil

Wil je liever een huurhuis? Die komen er ook in Het Klooster. In de fases De Kruidentuin en Het Begijnhof worden huurhuizen gerealiseerd. Later wordt hierover meer bekend.

Almere Nobelhorst: een dorp in een stad met sociale, diverse en duurzame wijkjes

Nobelhorst wordt ook wel het dorp van Almere genoemd. Het bestaat uit verschillende, afwisselende en sfeervolle wijkjes, waarin de nadruk ligt op sociaal, divers en duurzaam. In Nobelhorst ken je je buren en spelen de kinderen op straat, in het bos of in een van de speeltuinen. Nobelhorst groeit en heeft inmiddels een eigen buurtsuper, een basisschool, een huisartsenpraktijk en een kinderopvang. Treinstation Almere Buiten ligt op zo’n 4 kilometer fietsen. Het centrum van Amsterdam is slechts 25 minuten rijden.

Bekijk overzicht