Nieuwbouw in Nieuw-West

Nieuw-West, een van de jongste stadsdelen van Amsterdam, bestaat officieel pas sinds 2010. Het stadsdeel is een samenvoeging van Geuzenveld/Slotermeer, Slotervaart, Osdorp en Westpoort. Typisch voor Nieuw-West zijn de ruim opgezette wijken met veel ruimte voor groen. Het imago van Nieuw-West was lange tijd niet best. Maar de laatste jaren is het stadsdeel steeds meer in trek bij vooral starters. Dat is mede te danken aan de vele nieuwbouwprojecten.

Nieuwbouw in Nieuw-West

Urban Garden

Tussen het Rembrandtpark en de Sloterplas wordt nieuwbouwproject Urban Garden gerealiseerd. Een modern project, met dertien appartementen in een snel groeiende buurt. Het project heeft meerdere, bijzondere eigenschappen. Zo krijgt het project een collectieve werkruimte en een grote daktuin. De appartementen zijn geheel in te richten naar eigen wensen.

Video’s over Amsterdam Nieuw-West


Video over nieuwbouwproject Poort van Toorop in Amsterdam Nieuw-West (maart 2017).


Video over de renovatie van woonbuurt Slotermeer, in Amsterdam Nieuw-West (maart 2017).


Video over starterswoningen in complex Sayheay, in Amsterdam Nieuw-West (oktober 2016).


Video over het energie-neutrale nieuwbouwproject Stadstuin Overtoom in Amsterdam Nieuw-West (maart 2016).

Video over creatieve broedplaatsen in Amsterdam Nieuw-West (maart 2016).


Video over nieuwbouwproject Little Manhattan in Amsterdam Nieuw-West (maart 2016).

Voorzieningen

Slotervaart en Overtoomseveld

De buurten Slotervaart en Overtoomseveld liggen direct achter de Ring A10, op fietsafstand van het centrum van Amsterdam. Dwars door de wijk loopt metrolijn 50 richting de stations Sloterdijk en Zuid. Op Station Lelylaan kan je ook de trein pakken in de richting van Schiphol en Hoofddorp.

Hardlopen rond de Sloterplas

Bij alle Amsterdamse hardloopliefhebbers staat de Sloterplas bekend als een van de fijnste en handigste rondjes om te lopen. Het rondje van 5,9 kilometer is makkelijk te vinden dankzij de markeringen op het pad. Ook de lengte is aangegeven. Je kunt er ook voor kiezen om je rondje iets langer te maken en het Sloterpark mee te pakken.

Eten en uitgaan bij Radion Amsterdam

Helemaal in het zuiden van Slotervaart ligt Radion, een eetcafé en nachtclub in een. De betaalbare, verse maaltijden zijn een echte aanrader en ook op het terras is het fijn vertoeven. In het weekend kun je hier na het eten los gaan op rauwe techno-beats.

Ontdek Lola Luid

Lola Luid noemt zichzelf ‘de leukste broedplaats en pop-up mall van Amsterdam Nieuw-West’. Dat belooft wat. Lola is gevestigd in een voormalige school en is in feite een verzameling van winkels, variërend van fietsenmaker tot vintage winkel en yogastudio. De moeite waard om eens te ontdekken.

Geuzenveld-Slotermeer

Geuzenveld-Slotermeer is het hele gebied ten noordwesten van de Sloterplas tot aan Halfweg en de N200. In deze buurt vind je veel eengezinswoningen en appartementen uit de jaren tachtig. Er zijn veel sportfaciliteiten en er rijden verschillende tram- en buslijnen door de wijk.

Op de koffie bij Het Rijk van de Keizer

Tussen de weilanden in Geuzenveld vind je restaurant- en evenementenlocatie Het Rijk van de Keizer. Lunchen, brunchen, dineren of gewoon op de koffie komen: de ongedwongen sfeer van de Keizer is een fijne ervaring.

Trainen bij Sportpark De Eendracht

Er is van alles mogelijk op Sportpark De Eendracht: van American Football tot cricket, en van tennis tot beachvolleybal. Verschillende verenigingen zijn actief op het sportpark.

Shoppen in Winkelcentrum ’40-’45

Vanaf Geuzenveld kan je natuurlijk makkelijk de tram pakken om een dagje te shoppen in het centrum, maar je kan ook Winkelcentrum Plein ’40-’45 bezoeken. Dit overdekte winkelcentrum heeft een zeer gevarieerd winkelaanbod en je kunt er ook gemakkelijk parkeren.

Osdorp

Ten westen van de Sloterplas ligt Osdorp. Wat ooit, heel lang geleden, een dorp was tussen Haarlem en Amsterdam is uitgegroeid tot een wijk waar bijna 50.000 mensen wonen. In de afgelopen jaren vinden stevige vernieuwingsoperaties plaats, waardoor Osdorp steeds aantrekkelijker wordt.

Een avond uit bij Theater de Meervaart

Van stand-up comedy en kindervoorstellingen tot theatercolleges en toneelstukken. In Theater de Meervaart kun je optimaal ontsnappen aan de digitale wereld en weer eens ouderwets genieten van een mooi toneelstuk.

Ontdek de smaken van de Westmarket

Tegenwoordig heeft elke buurt wel een bijzondere plek waar je kwalitatief en voordelig kunt eten. Denk aan de Foodmarkt in Noord en World of Food in Zuidoost. In Nieuw-West heb je de net geopende Westmarket. Een markthal vol smaken en stijlen met verse producten van lokale ondernemers.

De Aker en Sloten

De buurten De Aker en Sloten liggen in het meest zuidelijke puntje van Nieuw-West. Het Amsterdamse Bos, de Nieuwe Meer en de snelwegen A4, A9 en ring A10 zijn allemaal makkelijk bereikbaar.

De Molen van Sloten

Midden in Sloten staat een molen. Deze Molen van Sloten is een van de weinige molens in Noord-Holland die dagelijks geopend zijn voor publiek. De molenaar geeft je graag een rondleiding. Naast de molen ligt het Kuiperijmuseum waarin veel te zien is over het oude ambacht van de kuiperij.

Amsterdamse golfbaan met internationale allure

Golfen in Amsterdam? Het kan bij The International. Deze golfbaan met internationale allure is ontworpen door een topgolfer en heeft een on-Nederlands karakter. Een echte blikvanger is het hypermoderne clubhouse, met een inrichting van designer Piet Boon.

 

Woningaanbod in

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.