Nieuwbouw in Amstelveen

Nieuwbouw in Amstelveen

Amstelveen is een populaire woonplaats voor mensen die graag in een groene omgeving willen wonen en toch dicht bij de stadse drukte van Amsterdam willen zijn. De tramlijnen 51 en 5 verbinden Amstelveen met het centrum van de hoofdstad. Ook via de A9 is Amsterdam goed bereikbaar, net als Haarlem, IJmuiden en Alkmaar. Daarnaast zijn er directe busverbindingen met de plaatsen Uithoorn, Aalsmeer, Mijdrecht en Wilnis.

Amstelveen is een van de groenste gemeenten van de Randstad. Behalve naar de vele parken kun je een uitstapje maken naar het Amsterdamse Bos. Verder heeft Amstelveen een fijn stadshart en is het een van de hotspots voor expats in Nederland.

Wonen in Amstelveen

Westwijk: ook vrije kavels

De voltooiing van nieuwbouwontwikkeling Westwijk is in zicht. De laatste zogenaamde projectmatige woningen zijn opgeleverd en de wijk begint echt te leven. Westwijk is rijk aan water en groen en is gelegen nabij tal van dagelijkse voorzieningen. Westwijk is bovendien prima bereikbaar, zowel over de weg als met het openbaar vervoer. In deelproject Greenzzz koop je een vrije kavel met een kaveloppervlakte van 580 tot 676 vierkante meter, voor prijzen van 520.000 tot 875.000 euro.

Voorzieningen

Stadshart Amstelveen

In Stadshart Amstelveen kun je naar hartelust shoppen in de circa 230 winkels, pal naast naast de A9. Het overdekte winkelcentrum Binnenhof biedt onderdak aan bekende winkelketens zoals de Bijenkorf, Zara, G-Star Women, Starbucks en Superdry. Maar er zijn ook diverse boetiekjes en vernieuwende concepten, zoals een Nespresso Boutique en het eerste Bose Experience Centre in Nederland. Behalve talrijke winkels is er ook volop horeca- en cultuuraanbod, zoals P60, Schouwburg Amstelveen, Cinema Amstelveen en het Cobramuseum. Stadshart Amstelveen is elke zondag geopend en op vrijdag is er markt op het plein.

Amsterdamse Bos

Wat veel mensen niet weten, is dat het Amsterdamse Bos drie keer zo groot is als Central Park in New York. Er komen hier jaarlijks zes miljoen (!) bezoekers om te ontspannen, te sporten of een rondje hard te lopen.

Geitenboerderij

Geitenboerderij Ridammerhoeve is een biologische boerderij waar geitenmelk wordt verwerkt tot diverse soorten kaas. Bij de boerderij hoort een moestuin waar biologische groenten en kruiden worden verbouwd. Producten van de boerderij zijn te koop in de boerderijwinkel en kinderen mogen de lammetjes melk geven.

Fun forest

Het klimpark Fun Forest ligt bij het entreegebied van het Amsterdamse Bos, tegenover De Boswinkel. Hier kun je van boom tot boom slingeren via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen.

Zuiver Amsterdam

Na een dag shoppen in Stadshart Amstelveen kun je heerlijk ontspannen bij spa en wellness Zuiver Amsterdam. In deze moderne en exclusieve spa kun je genieten in luxe. Kom tot rust tijdens een bijzondere Zuiveravond. Er geldt een speciaal tarief vanaf 17.00 uur. Zuiver Amsterdam is zeven dagen per week geopend tot 24.00 uur.

Restaurant Aan de Poel (2 Michelinsterren)

De dag comfortabel afsluiten met een heerlijk diner. In de directe omgeving van Stadshart Amstelveen ligt sterrenrestaurant Aan de Poel. De plek aan het meer, waar het restaurant is gevestigd, wordt ook wel eens ‘het mooiste plekje van Amstelveen’ genoemd. In de exclusieve open keuken worden spannende internationale gerechten bereid.

Expat hotspot

In Amstelveen is 7,5 procent van de inwoners expat, in Amsterdam ligt dat percentage op ruim vier procent. Amstelveen is een expat hotspot, en de gemeente biedt expats de nodige faciliteiten, in het bijzonder expats uit Japan. Zo is er een Japanse kleuterschool en een Japanse tandarts, en heeft het Amstelland Ziekenhuis een fysieke ‘Japan desk’ en een digitale ‘Indian desk’. Ook vinden er jaarlijks het Japanfestival en het Bloesemfeest plaats, vooral bedoeld voor het Japanse bedrijfsleven. Veel expats beginnen hun zoektocht naar een woning en de diensten die zij nodig hebben, bij het Expatcenter Amsterdam. De MVA biedt een platform voor het zoeken naar een gecertificeerde expat makelaar.

 

Het laatste nieuws uit Nieuwbouw in Amstelveen

Nieuws
Wereldreizigers Wil en Simon vinden rust en comfort in Klaasje Zevenster in Amstelveen

Wereldreizigers Wil en Simon vinden rust en comfort in Klaasje Zevenster in Amstelveen

1 februari 2021

Ze zijn de hele wereld over gereisd, maar nu is het mooi geweest. Wil (73) en Simon de… Lees meer»

Nieuws
The Mayor: stijlvolle appartementen aan een park in Amstelveen. Nu fase 2 in verkoop

The Mayor: stijlvolle appartementen aan een park in Amstelveen. Nu fase 2 in verkoop

20 januari 2021

Next level wonen. Het kan in nieuwbouwproject The Mayor in Amstelveen. Dit stijlvolle project, met schitterende appartementen, komt… Lees meer»

Nieuws
Nu inschrijven voor appartementen Olympiade (Amstelveen). Bezoek de verkoopdagen

Nu inschrijven voor appartementen Olympiade (Amstelveen). Bezoek de verkoopdagen

9 september 2020

Appartementen en penthouses in allerlei varianten, aan een park vol mogelijkheden voor sport en ontspanning. Je vindt ze… Lees meer»

Woningaanbod in