Narva Eiland West

Opdrachtgever: VOF VORM BPD Houthaven
Architect: Klunder Architecten
Stadsdeel: West
Aannemer: VORM Bouw
Adres: Narva-eiland 1-161
Aantal woningen: 80
Overig programma: parkeergarage

Projectbeschrijving
Narva Eiland West is een nieuwbouwproject in de Houthaven aan het water, met 80 woningen en ondergrondse parkeergarage. Het project is uniek qua ontwerp, innovatie en duurzaamheid. Meerdere gevelontwerpen, in verschillende breedte, hoogte, metselwerk kleuren en materialen zorgen er voor dat elke woning uniek is. Daarbij hebben de gevels veel afwisseling in kleur en details. Verschillende metselwerk patronen en balkons, witte kaders, erkers en verspringende raampatronen zorgen voor een gevarieerd beeld.

Er zijn verschillende typen koopwoningen gerealiseerd:

  • Appartementen en maisonnettes tussen de 86 en 153 m2.
  • Creatieve tweelaagse kadewoningen van 127 tot 156 m2
  • Penthouses van 163 tot 182 m2.
  • Stijlvolle herenhuizen over drie verdiepingen van 153 tot 211 m2.

Om het gewenste aantal woningen te realiseren is gekozen voor bouwblokken samengesteld uit stadswoningen en appartementen. Een onopvallend vormgegeven galerij ontsluit de boven de stadswoningen gelegen appartementen en penthouse maisonnettes. De stadwoningen hebben hun entree in de voortuin aan de autoluwe straat. Uniforme erfafscheidingen met hetzelfde hekwerk en beukenhagen zorgen ervoor dat het blok toch één geheel vormt.

Elk eiland in de Houthaven heeft een eigen thema. Voor Narva-eiland is dit ‘Vrijbuiters’, wat staat voor vrijheid, blijheid en tolerantie. Individuele huizen met een rijk beeld van verschillende panden die variëren in grootte en breedte.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.