Jeruzalem Blok G en H

Opdrachtgever: M.J. de Nijs Project III
Architect: Heren 5 Architecten
Stadsdeel: Oost
Aannemer: Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen
Adres: Hugo de Vrieslaan 13-53, Flammarionstraat 2-20, 23, Pasteurstraat 2-20, De Sitterstraat 1-19, Fibigerstraat 1-19, Berzeliusstraat 23
Aantal woningen: 80
Overig programma: 2 commerciële ruimten
Fotografie: Luuk Kramer

Projectbeschrijving
Het project Jeruzalem blok G en H bestaat uit 40 koopwoningen en 40 vrije sector huurwoningen voor gezinnen. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen, een eigen tuin of ruim terras én een overzichtelijke nieuw ingerichte binnentuin. Park Jeruzalem is een plek met historie, een na-oorlogs tuindorp met een karakteristieke stijl van architectuur. De nieuwbouw sluit naadloos aan op die stijl van de omliggende woningen. Je hebt bijna niet door dat de woningen nieuw gebouwd zijn.

De woningen omsluiten twee hoven, in hetzelfde ritme als de drie andere hoven met woningen aan de Hugo de Vrieslaan. Dat zijn Rijksmonumenten omdat ze kenmerkend zijn voor de Amsterdamse stedenbouw net na de tweede wereldoorlog. Met hun platte daken en grijs-witte uiterlijk heette de wijk in de volksmond al snel ‘Jeruzalem’. De architect van Blok G en H borduurde voort op de stijl van deze woningen. Achter de gevel houdt de vergelijking echter op, de moderne woningen sluiten helemaal aan op de leefstijl van de doelgroep. Het project is in de markt gezet als ‘Park Jeruzalem’.

Achter de gevels zijn ruime woningen te vinden die vernieuwend zijn en echt aansluiten op de toenemende vraag naar stadswoningen voor het gezin. Slimme doorsnedes met souterrains, mee-ontworpen zitplekken aan de tuin en royale trappen met daklichten geven licht en ruimte aan de grondgebonden woningen. Op de voor Jeruzalem zo bepalende inspringende hoeken zijn er specials te vinden zoals een duplex appartement en een luxe patio-loft met dakterras.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.