Nieuwbouwprijs Amsterdam

Nieuwbouwprijs 2022

Partners Nieuwbouwprijs

  • Amsterdam Woont
  • AT5
  • Bouwend Nederland
  • Gemeente Amsterdam
Opdrachtgever Lingotto
Architect Space Encounters
Stadsdeel Oost
Aannemer KBK Bouwgroep
Projectnaam CPO Zaaiersweg
Adres Zaaiersweg 11-15
Aantal woningen 8

CPO Zaaiersweg: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2018

Leefbaarheid
Een bestaand oud schoolgebouw dat in onbruik was geraakt, heeft met de nieuwe invulling met acht woningen weer een actieve plek in de buurt gekregen. Alle bewoners kwamen uit de buurt.

Woonkwaliteit
Door de opzet van Mede Opdrachtgeverschap was er vanuit de bouwgroep inspraak in hoe het gebouw er uit kwam te zien. Daarbij zijn verschillende duurzame voorzieningen aangebracht zoals zonnepanelen en heeft elke bewoners zijn interieur volledig op maat laten maken.

Toegevoegde waarde voor de buurt
Een in onbruik geraakte karakteristieke school is bewaard gebleven en heeft een nieuwe levendige bestemming gekregen. Tevens zijn bewoners van de stad in hun eigen buurt in een grotere woning gehuisvest, waardoor kleinere woningen vrijgekomen zijn voor nieuwe Amsterdammers.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.