Nieuwbouwprijs Amsterdam

Nieuwbouwprijs 2022

Partners Nieuwbouwprijs

  • Amsterdam Woont
  • AT5
  • Bouwend Nederland
  • Gemeente Amsterdam
Opdrachtgever Change=
Architect OZ
Stadsdeel Nieuw-West
Aannemer Kondor Wessels Amsterdam
Projectnaam Change=
Adres August Allebeplein 70-1076, Derkinderenstraat 51-53, Postjesweg 177
Aantal woningen 498

Change=: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2018

Change= is opgericht om de groep jongvolwassenen te gaan bedienen die aan het begin staat van hun wooncarrière. Want al hebben ze werk, dan nog duurt het verkrijgen van een zelfstandige woonruimte in de stad die aan redelijke eisen voldoet vaak veel te lang. Met het project is fysieke invulling gegeven aan de ambitie om voor jongeren door middel van huisvesting een fundament te leveren voor een succesvolle start en een welvarende toekomst. De algemene uitstraling van het blok is die van een krachtige eenheid met een helder silhouet, die aansluit bij de architectuurstijl van de achterliggende wijk, namelijk de nieuwe zakelijkheid. Die zakelijkheid wordt op het voetgangersniveau verzacht door het toepassen van veel glas, kleur en hoogwaardige materialen. Op de begane grond zijn naast de hoofdtoegang en ingangen voor stalling van auto’s, scooters en fietsen, gebouw gerelateerde commerciële voorzieningen geplaatst, zoals horeca, een uitzendbureau, een fietsenwinkel, en schoonheidssalon. Op de eerste verdieping bevindt zich de open buitenruimte met daarachter een dubbelhoge lobby, een zogenaamde ‘wasbar’ en lounge gelegenheid. Daarboven bevinden zich de zelfstandige woningen, die allen ca. 28 m2 groot zijn, gegroepeerd in clusters van 14 tot 28 eenheden.

Foto: © Roos Aldershoff Fotografie

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.