Nieuwbouwprijs Amsterdam

Nieuwbouwprijs 2022

Partners Nieuwbouwprijs

  • Amsterdam Woont
  • AT5
  • Bouwend Nederland
  • Gemeente Amsterdam
Architect MVSA Meyer en Van Schooten Architecten
Opdrachtgever MAB Development
Bouwer Smit’s Bouwbedrijf
Projectnaam Oosterdokseiland – MVSA
Stadsdeel Centrum
Nieuwbouwlocatie Oosterdokseiland
Adres Willem Frederik Hermansstraat 3-177, Oosterdoksstraat 67-131, Oosterdokskade 135

Oosterdokseiland – MVSA: genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2014

Dit pand op Oosterdokseiland (kavel 3B) is een appartementengebouw met winkels op de begane grond en een gemeenschappelijke parkeergarage die door­loopt onder alle kavels. Op de bovenste verdiepingen en de gebouwkoppen zijn de grootste woningen gerealiseerd met een weids uitzicht over de stad en het IJ.

De bovenste maisonnettewoningen hebben volledig glazen erkers over drie verdiepingen, en een patio op de dakverdieping. Middenin liggen vrij-indeelbare appartementen met buitenruimte op het zuidwesten. Alle woningen hebben een directe verbinding met de parkeergarage waar een eigen berging en een parkeerplaats is.

Het gebouw is een karakteristiek schijfvormig volume met gevels van robuuste groene natuursteen tot op de straat; hierdoor staat het gebouw stevig op de grond. De onderste verdiepingen met een megastore wordt gedeeld met het naastgelegen blok van Crepain Binst Architecture. Beide bouwdelen zijn los gehouden van elkaar door een glazen entreepaviljoen en een glazen geluidscherm.

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.