Nieuwbouw in Overhoeks

Shell blijft hier ook gevestigd met één van de belangrijkste researchcentra ter wereld:het Shell Technology Centre, waar ca. 1200 mensen werkzaam zijn. In feite zijn de diverse activiteiten die over een heel groot terrein verspreid waren in allerlei losse gebouwen, hier onder één dak. Daardoor is een groot deel van het terrein beschikbaar gekomen en dat wordt vrijgemaakt voor de nieuwe functies. De toren Overhoeks en het Groot Laboratorium blijven staan, al krijgen die een andere bestemming.

Wonen in Overhoeks

Het vrijgekomen terrein heeft de naam Overhoeks gekregen en wordt in nauwe samenwerking tussen de gemeente en een aantal partners bijna geheel opnieuw ingericht.

Een hele nieuwe wijk met een echt stads karakter. Een plek waar wordt gewerkt, gewoond en gerecreëerd. Het gebied kent flinke hoogbouw, drukke straten en gezellige pleinen, maar ook rustige woongebieden en stille groene binnenterreinen. Op Overhoeks komen uiteindelijk tussen de 2200 en 3200 woningen, zowel huur- als koopwoningen, en maximaal 130.000 m2 kantoren, bedrijven en voorzieningen. Overhoeks wordt een compacte stadswijk, een trekker voor toekomstige bewoners, direct omwonenden en andere inwoners van Amsterdam.

Verbindende schakel tussen oud en nieuw Noord

De naast Overhoeks liggende Van der Pekstraat is de verbindende schakel tussen de buurten Mosveld en Overhoeks. Stadsdeel Amsterdam Noord en Multi Vastgoed hebben overeenstemming bereikt over het plan voor een nieuw wijkwinkelcentrum op het Mosveld. Het plan bevat 7.000 m2 aan winkels en horeca, 60 woningen en de bijbehorende circa 150 parkeerplaatsen.

Recente ontwikkelingen

In 2015 heeft Amvest de positie van ING in de Campus (fase 3) overgenomen. Amvest werkt samen met Ymere aan de realisatie van 1.500 tot 2.000 woningen. Sinds 2011 heeft de gemeente het voortouw genomen in ontwikkeling van de Strip en de Scheg (fase 2). De Strip is op dit moment deels gereed met de functies in het Grootlab, deels in uitvoering met de eerste nieuwe woontoren, en voor enkele delen moeten nog ontwikkelende partijen gevonden worden. Het toekomstig Schegpark is nu in de ontwerpfase.

Het laatste nieuws uit Nieuwbouw in Overhoeks

Nieuws
The Line (Amsterdam Noord): huren in stadswijk Aan het IJ. Nog diverse appartementen beschikbaar

The Line (Amsterdam Noord): huren in stadswijk Aan het IJ. Nog diverse appartementen beschikbaar

18 augustus 2021

Het comfort van nieuwbouw, het gemak van huren en de reuring van Amsterdam. Je combineert het allemaal in… Lees meer»

Nieuws
Nog 2 ‘woonpaleizen in de wolken’ in Amsterdam Noord. Nieuwe luchtfoto’s van woontoren BOLD

Nog 2 ‘woonpaleizen in de wolken’ in Amsterdam Noord. Nieuwe luchtfoto’s van woontoren BOLD

1 mei 2021

Wonen in de wolken, in Amsterdam Noord. Het kan in de laatste twee Sky Villa’s van woontoren BOLD…. Lees meer»

Nieuws
Wonen met het beste uitzicht van Amsterdam: nog enkele sky villa’s beschikbaar in duurzame woontoren BOLD

Wonen met het beste uitzicht van Amsterdam: nog enkele sky villa’s beschikbaar in duurzame woontoren BOLD

16 oktober 2019

Riant wonen op hoogte, met het beste uitzicht van Amsterdam. Het kan in nieuwbouwproject BOLD, een duurzame woontoren in… Lees meer»

Woningaanbod in

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.