Overgooi

Overgooi: exclusieve villawijk aan het Gooimeer

Landgoed Overgooi is de meest exclusieve villawijk van Almere en ligt aan het Gooimeer. Het is een landgoed midden in een groen polderlandschap, door bos omringd, aan de overkant van ‘t Gooi. De klassiek-moderne wijk heeft brede lanen, rustige woonstraten, statige bomen en riante kavels van 1.500 tot 5.000 vierkante meter. Er staan grote, zelfgebouwde villa’s, veelal onder architectuur gebouwd. En er is nog alle ruimte voor meer zelfgebouwde, exclusieve villa’s.

Chique uitstraling, rust en ruimte en volop natuur

Woonkwaliteit, ruimte en rust. Dat is waar Landgoed Overgooi voor staat. Zelfbouwers kunnen hier in alle vrijheid hun eigen woon- en leefomgeving creëren. De wijk heeft een mooie en chique uitstraling. Landschapspark De Overgooischezoom verbindt de verschillende buurten van de wijk met elkaar. Natuur is volop aanwezig in Overgooi. Dat is te danken aan de boswachterij Almeerderhout. Die bestaat uit het Waterlandse bos, het Cirkelbos, het Weteringpark, landschapskunstwerk de Groene Kathedraal en Stadslandgoed De Kemphaan. Een dagje golfen kan vrijwel in je eigen achtertuin bij Golfbaan Almeerderhout. Paardenliefhebbers kunnen terecht bij manege Ruitersportvereniging Almere, die tegen de wijk aan ligt.

Winkels, gezondheidscentrum, scholen en biologische markt

Voor voorzieningen zoals winkels, een gezondheidscentrum en scholen kun je in de nabije omgeving terecht. Voor de dagelijkse boodschappen is er een ruim aanbod van winkels in de dorpse kern van Almere Haven. De Landgoedwinkel op Stadslandgoed De Kemphaan biedt op fietsafstand biologische producten aan. Dat geldt ook voor de biologische boerenmarkt op zaterdagochtend. Tegelijkertijd ligt Overgooi heel centraal; in nog geen kwartier rijden ben je in het stadscentrum van Almere Stad en in ’t Gooi.

Sinds eind jaren negentig

De ontwikkeling van Overgooi is eind jaren negentig gestart. Dat betekent dat het groen in de wijk helemaal volgroeid is. Inmiddels zijn er ongeveer 150 villa’s gebouwd.

Meer informatie over Overgooi

Het laatste nieuws uit Overgooi

Nieuws
Inspirerende tours langs zelfbouwparels van Almere voor wie zelf een droomhuis wil bouwen

Inspirerende tours langs zelfbouwparels van Almere voor wie zelf een droomhuis wil bouwen

21 mei 2019

Heb je de ambitie om zelf een droomvilla te bouwen? Ontdek dan de mogelijkheden in Villapark Vogelhorst en… Lees meer»

Woningaanbod in

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.