Homeruskwartier

Homeruskwartier: zelfbouw op revolutionaire schaal

Zelfbouw op een schaal die revolutionair en uniek is. Je vindt het in het Homeruskwartier in Almere Poort. Het Homeruskwartier is de grootste woonwijk in Nederland die door de eigen inwoners wordt ontwikkeld en gebouwd.

De grootste zelfbouwwijk van Nederland

De wijk zal uiteindelijk 3.400 woningen tellen, waarvan ruim 1.000 in (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Het Homeruskwartier wordt daarom met recht de grootste zelfbouwwijk van Nederland genoemd. Hier kun je in de praktijk zien hoe mensen de stad maken. Het Homeruskwartier bestaat uit de delen Centrum, West en Oost.

Alle vormen van woningbouw

Alle vormen van woningbouw komen in het Homeruskwartier aan bod. Grachtenhuizen, woonwerkvilla’s, bungalows, tuinhuizen en woontorens. Geschakeld of vrijstaand. Klein of groot. Volgens eigen ontwerp of samen met anderen. Afwisseling en diversiteit bepalen het bijzondere karakter van de wijk. Wonen gecombineerd met werk is op veel plekken mogelijk. En er zijn ook kavels bedoeld voor een woning met een aan huis gebonden beroep.

Meer informatie over het Homeruskwartier

Het laatste nieuws uit Homeruskwartier

Woningaanbod in

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.