Europakwartier West

Europakwartier West

Europakwartier West: levendige straten, rustige binnenhoven

Europakwartier West ligt pal achter de glooiende duinen in Almere Poort. De dijk en de duinen schermen de wijk af van het IJmeer. Aan de andere kant omlijst het groene Cascadepark de wijk. Europakwartier West heeft een ontspannen stedelijk karakter met veel appartementen in een ruime opzet.

Levendige wijk, verbonden met omringende natuur

Door de combinatie met winkels, scholen, buurtvoorzieningen en kantoren is Europakwartier West een levendige wijk. De wijk heeft de kenmerken van een stad, maar ook een nauwe verbinding met de omringende natuur. De duinen bieden mooie wandel- en fietsroutes naar het strand. Een belangrijke plek in de wijk is het Cascadepark. Daar ontmoeten bewoners elkaar en gaan ze naartoe om te wandelen, sporten en picknicken. Het park heeft een speelweide en biedt plaats aan kunst en cultuur. Hier ligt ook het bekende Klokhuis, een opvallend educatief gebouw voor kinderen.

Zicht op Duin: stadspaleizen met appartementen

Aan de Poortdreef in zowel Europakwartier West als het Columbuskwartier ligt de strook Zicht op Duin. Hier krijgen ontwikkelaars en bouwers de mogelijkheid om ‘stadspaleizen’ te bouwen. Dit zijn kleinschalige, statige appartementenblokken die per gebouw bestaan uit twaalf tot vijftien appartementen.

Meer informatie over Europakwartier West

Het laatste nieuws uit Europakwartier West

Woningaanbod in

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.