Zelfbouw met maandlasten v.a. € 750! Nog 3 koopkavels op WikiHouse De Stripmaker in Almere

Zelfbouw met maandlasten v.a. € 750! Nog 3 koopkavels op WikiHouse De Stripmaker in Almere
27 oktober 2020

Zelf je huis bouwen, maar dan betaalbaar, ook voor starters. Dat is het idee achter WikiHouse De Stripmaker, een uniek zelfbouwproject in Almere Buiten. Er zijn nog 3 koopkavels beschikbaar. De woonlasten (netto hypotheek- en energiekosten) zijn laag: vanaf circa 750 euro per maand. Interesse? Ga naar www.wikihousedestripmaker.nl en schrijf je in.

WikiHouse: betaalbare zelfbouw in Almere dankzij bijzondere bouwmethode

Voor een van de drie kavels is het woningontwerp al klaar en is de vergunning verleend. Je hoeft voor deze kavel alleen nog de financiering te regelen. Voor de andere twee koopkavels is wel het volume van de woning vastgesteld, maar kun je in de ontwerp sessies met de architect de plattegrond en de gevelindeling bepalen. Uiteraard met behulp van de ontwerpregels. Is je woningontwerp klaar? Dan freest een computergestuurde frees al het houten plaatmateriaal tot handzame onderdelen. Samen vormen die onderdelen het bouwpakket voor het casco van je woning. Aansluitingen en verbindingen zijn zo eenvoudig mogelijk ontworpen. Zo kun je zelf of met hulp van je toekomstige buren, familie en vrienden je huis in elkaar zetten, alsof het een grote puzzel is. Zelfbouw is bij WikiHouse De Stripmaker dus ook écht zelf bouwen. En hoe meer je zelf doet, hoe lager de kosten. Meer over deze bijzondere manier van bouwen lees op www.wikihousedestripmaker.nl.

Binnenkort 11 kavels via huurkoopconstructie

In november 2020 worden er 11 nieuwe kavels aangeboden via een huurkoopconstructie. Deze kavels zijn interessant voor wie graag een eigen huis wil bouwen, maar op dit moment geen hypotheek kan krijgen. Als huurkoper bouw je je woning zelf met een klusbudget. De eerste drie jaar huur je het huis tegen een sociale huurprijs. Daarna heb je de mogelijkheid de woning te kopen voor een vooraf bepaalde koopprijs. Hou deze website of de projectsite in de gaten voor het laatste nieuws over deze huurkoopkavels.

Hoe wordt het houten plaatmateriaal van WikiHouse-woningen gemaakt? Bekijk de video:

WikiHouse-woningen: oplossing voor tekort aan betaalbare woningen?

De WikiHouse-woningen in Almere zijn echt uniek. Het is voor de eerste keer dat deze woningen op grote schaal worden gebouwd. Initiatiefnemer is het Woningbouwatelier, een samenwerkingsverband van de gemeente Almere, het Rijksvastgoedbedrijf en het ministerie van Binnenlandse Zaken. In 2018 realiseerde het Woningbouwatelier in Almere het eerste Nederlandse WikiHouse. Het ging om een proef, met een positief resultaat. WikiHouse-woningen kunnen een oplossing zijn voor het tekort aan betaalbare, energiezuinige en passende woningen in Nederland.

Foto’s: Feenstra Fotografie.


Meer nieuws

Nieuws
Orangerie: appartementen op een landgoed, nabij Heemstede en Haarlem. Nu te koop

Orangerie: appartementen op een landgoed, nabij Heemstede en Haarlem. Nu te koop

14 oktober 2021
Nieuws
Notting Hill (Hyde Park): compacte en comfortabele appartementen vanaf 324.500 euro

Notting Hill (Hyde Park): compacte en comfortabele appartementen vanaf 324.500 euro

14 oktober 2021
Nieuws
Kwadijkerpark: sfeervol wonen in een park in Purmerend. Presale start binnenkort

Kwadijkerpark: sfeervol wonen in een park in Purmerend. Presale start binnenkort

14 oktober 2021

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.