Eerst huren, dan kopen. Zo bouw je ook met een laag inkomen je eigen huis in Almere

Eerst huren, dan kopen. Zo bouw je ook met een laag inkomen je eigen huis in Almere
5 november 2020

Wil jij graag je eigen huis bouwen? Maar kun je geen hypotheek krijgen, bijvoorbeeld omdat je starter of zzp’er bent? Of omdat je inkomen te laag is? Dan is fase 2 van zelfbouwproject WikiHouse De Stripmaker in Almere Buiten iets voor jou! Steenvlinder INC biedt hier 11 zelfbouwkavels aan via een financieel zeer aantrekkelijke huur/koopconstructie. Kijk voor meer informatie op www.wikihousedestripmaker.nl.

Eerst huren, dan kopen. En toch zelfbouw

Je krijgt van Steenvlinder INC een klusbudget waarmee je jouw WikiHouse kunt bouwen. Je hebt maximaal 12 maanden om de woning af te bouwen. De eerste 6 maanden betaal je geen vergoeding aan Steenvlinder INC. Na 6 maanden betaal je 400 euro per maand als gebruiksvergoeding. Je woning is dan namelijk al wel bewoonbaar, maar nog niet helemaal klaar. Je hebt vervolgens nog 6 maanden om de woning helemaal af te maken. Daarna huur je de woning voor minimaal 2 jaar. Je betaalt in die periode een maandelijkse huur die nooit hoger is dan de sociale huurgrens (m.u.v. kavel 12). Daardoor kun je huurtoeslag aanvragen. Daarna heb je 5 jaar kooprecht tegen een gunstige, vooraf bepaalde prijs.

WikiHouse zelfbouwwoningen: betaalbaar, duurzaam en lekker zelf

WikiHouse is een betaalbaar, duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis kunt ontwerpen en bouwen. Er zijn in fase 2 verschillende woningtypes beschikbaar: small (56 vierkante meter), medium (67 vierkante meter ) en large (73 vierkante meter). De volumes van de woningen liggen vast, maar met de architect kun je zelf de plattegrond en de gevelindeling bepalen. Is je woningontwerp klaar? Dan freest een computergestuurde frees al het houten plaatmateriaal tot handzame onderdelen. Samen vormen deze het bouwpakket voor het casco van je woning. Zo kun je zelf, of met hulp van je toekomstige buren, familie en vrienden, je huis in elkaar zetten. Alsof het een grote puzzel is.

Zelfbouw is ook écht zelf bouwen

Omdat het WikiHouse-concept zo eenvoudig werkt, heb je geen aannemer nodig om je huis in elkaar te zetten. Dit project biedt dan ook een uitdaging voor mensen die zelfbouw letterlijk nemen. Bouw het skelet, isoleer het, en werk vervolgens zelf de gevels, de binnenwanden en het dak af. Voor de installaties of andere zaken die je niet ziet zitten, kun je zelf of samen met de buren een vakman zoeken.

Ook ‘gewoon’ kopen mogelijk in WikiHouse De Stripmaker in Almere

Wil je toch liever ‘gewoon’ en kavel kopen en daarop je eigen WikiHouse bouwen? Ook dat kan. In de eerste fase van WikiHouse De Stripmaker zijn nog drie kavels beschikbaar. Inclusief woning (van rond de 80 vierkante meter) beginnen de kosten bij 227.000 euro.

Meer weten of inschrijven? Ga naar de projectsite

Heb je belangstelling voor zelfbouw volgens de WikiHouse-methode? Ga dan naar de projectsite en schrijf je in. Óf voor de koopvariant, óf voor de huur-koopvariant.

Over Steenvlinder INC

Steenvlinder INC is erop gericht om mensen die moeilijk aan een huis kunnen komen, te helpen met het bouwen van hun eigen woning. Of je nu zzp’er, starter of statushouder bent, of gewoon een lager inkomen hebt, in samenwerking met professionele bouwcoaches word jij het stralende middelpunt van je eigen bouwproces. Kijk voor meer informatie op www.steenvlinderinc.nl. WikiHouse De Stripmaker is een project van het Woningbouwatelier.


Meer nieuws

Nieuws
Orangerie: appartementen op een landgoed, nabij Heemstede en Haarlem. Nu te koop

Orangerie: appartementen op een landgoed, nabij Heemstede en Haarlem. Nu te koop

14 oktober 2021
Nieuws
Notting Hill (Hyde Park): compacte en comfortabele appartementen vanaf 324.500 euro

Notting Hill (Hyde Park): compacte en comfortabele appartementen vanaf 324.500 euro

14 oktober 2021
Nieuws
Kwadijkerpark: sfeervol wonen in een park in Purmerend. Presale start binnenkort

Kwadijkerpark: sfeervol wonen in een park in Purmerend. Presale start binnenkort

14 oktober 2021

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.