Nieuws
26 oktober 2023

Waterrijk, Weespersluis: nieuw aanbod rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. Nu in verkoop

Woningen met een romantische én moderne architectuur, tuinen aan het water, aanlegplekken voor sloepen en veel groen. In Waterrijk, onderdeel van nieuwbouwwijk Weespersluis bij Weesp, kun je heerlijk wonen met het hele gezin, terwijl je zo in Amsterdam bent. Op donderdag 26 oktober zijn hier weer nieuwe, riante woningen in verkoop gegaan: rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande villa’s. De prijzen: vanaf 695.000 euro (v.o.n.).

Waterrijk, Weespersluis: wonen in stijl, met een vakantiegevoel

Het gaat om 23 woningen in fase 1 van deelgebied Waterrijk 5B1. Een deel van de woningen krijgt een stijlvolle, landelijke uitstraling. Je ziet onder meer rieten en/of gebroken kappen, erkers, overhangende goten, houtwerk aan de gevels, ramen met roedeverdeling en natuurlijke kleuren. Andere woningen hebben juist een modernere uitstraling. In de meeste woningen geniet je van een riante tuin aan het water, al dan niet met een aanlegplaats voor een sloep. Zo kun je vanuit je tuin richting de Vecht, het IJmeer, Amsterdam of de Loosdrechtse Plassen varen. Wat een vrijheid! Alsof je op vakantie bent! Over vakantiegevoel gesproken: om de hoek ligt een waterrijk polderlandschap, waar je heerlijk kunt wandelen, hardlopen, skaten of fietsen.

Waterrijk, Weespersluis: rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen in deelgebied 5B1

Het woningaanbod in deze eerste fase van Waterrijk 5B1 is heel gevarieerd, met diverse typen rijwoningen, tweekappers en vrijstaande villa’s. Alle woningen zijn voorzien van vloerverwarming en zeer energiezuinig (label A+++), waardoor je flink bespaart op je energiekosten.

Rij- en hoekwoningen: vanaf 695.000 euro

De rij- en hoekwoningen komen in twee blokken van drie en vier woningen. Het gaat dus niet om standaard rijwoningen, eerder om drie- en vierkappers. Ze zijn ook veel groter dan een traditioneel rijtjeshuis. De woonoppervlaktes lopen uiteen van 144 tot 173 vierkante meter, je hebt een riante tuin op het zuiden, en bij de meeste hoekwoningen heb je een of twee parkeerplekken op eigen terrein. Een van de hoekwoningen komt aan het water en heeft een riante tuin met een gezellige zitkuilvlonder. In elke rij- of hoekwoning heb je drie slaapkamers op de eerste verdieping en een riante zolder, waar je heel gemakkelijk een vierde slaapkamer, een werkkamer of een hobbykamer van kunt maken. De prijzen lopen uiteen van 695.000 tot 915.000 euro (v.o.n.).

Tweekappers met riante tuin, soms aan het water: vanaf 875.000 euro

De twee-onder-één-kapwoningen hebben woonoppervlaktes van circa 166 tot 177 vierkante meter, en vijf kamers. Je hebt een riante tuin, die via vier (!) openslaande deuren vanuit je woonkamer toegankelijk is. Bij een deel van de tweekappers ligt deze tuin aan het water. Je kunt hier een ligplaats voor je sloep laten aanleggen. Behalve een riante tuin heb je twee parkeerplaatsen op eigen grond. De prijzen variëren van 875.000 tot 1.050.000 euro (v.o.n.).

Vrijstaande villa’s: alle ruimte, zowel binnen als buiten: vanaf 1.395.000 euro

Dan zijn er nog de vrijstaande woningen, met woonoppervlaktes van ongeveer 195 en 223 vierkante meter. Beide villa’s hebben een riante tuin aan het water, met uiteraard ook hier de mogelijkheid van een ligplaats voor een sloep. Bijzonder zijn de zes (!) openslaande deuren náár die tuin bij bouwnummer 256. De woningen zijn uitgerust met drie royale slaapkamers op de eerste verdieping. Op de kolossale tweede verdieping heb je ruimte genoeg om een extra (bad)kamer te creëren. Nog meer ruimte: je hebt twee parkeerplekken open eigen terrein. De prijzen? 1.395.000 en 1.550.000 euro (v.o.n.).

Nu in verkoop

De verkoop van de eerste fase van Waterrijk 5B1 is op donderdag 26 oktober gestart. Heb je belangstelling voor een van de woningen? Ga dan naar de aanbodpagina op de projectsite en schrijf je in. De inschrijving sluit op dinsdag 7 november (10:00 uur). Waterrijk 5B1 is een ontwikkeling van BPD en Van Erk.

Weespersluis: groen, waterrijk en de terrassen van Weesp om de hoek

Weespersluis is een prachtig groen en waterrijk woonlandschap nabij de oevers van de Vecht. Dit nieuwe woongebied ligt bij de historische vestingstad Weesp, op maar tien autominuten van Amsterdam en een kwartier met de trein. Weesp heeft een schilderachtig stadscentrum, met gezellige winkels en sfeervolle restaurants en terrassen. Ook Weespersluis zelf krijgt een centrum, met winkels, gezondheidsvoorzieningen en een strandje. Een groot deel van de wijk, ook wel woonlandschap genoemd, is gereserveerd voor natuur en water. Er komen drie stadsparken, een groot landschapspark en een grote waterplas: de Gouw.

Bekijk overzicht