Nieuws
17 november 2022

SPOT: appartementen voor nog geen drie ton in Amsterdam Zuidoost. Nu in verkoop

Appartementen in Amsterdam voor nog geen drie ton. Waar vind je dat nog? Nou, in nieuwbouwproject SPOT in de nieuwe stadswijk Hondsrugpark in Zuidoost. En ze zijn op 16 november in verkoop gegaan. Het gaat om tien compacte City Apartments van ruim 46 vierkante meter. De woningen zijn gelegen tussen de derde en de zevende verdieping van de hoogste toren van SPOT, toren A1. De prijzen: 296.672 euro (v.o.n.).

SPOT: compacte en energiezuinige appartementen in hoge toren in Amsterdam Zuidoost

SPOT bestaat uit meerdere gebouwen, waarin behalve appartementen ook kantoren, winkels en horecagelegenheden komen. De tien City Apartments bevinden zich in de hoogste toren (A1), waarvan een groot deel al eerder in verkoop is gegaan. Met ruim 46 vierkante meter zijn de appartementen compact te noemen. Ze bestaan uit een woonkamer met keuken, een slaapkamer, een fraaie badkamer, een balkon en een berging. Verder zijn ze energiezuinig, gasloos en – mede dankzij de uitstekende isolatie en vloerverwarming – heel comfortabel. De koopsommen bedragen 296.672 euro (v.o.n.). De prijzen liggen onder de drie ton omdat ze gemaximaliseerd zijn. Er komt nog wel een (relatief lage) erfpachtcanon bij.

Nu in verkoop

De tien City Apartments zijn woensdag 16 november in verkoop gegaan. De inschrijving verloopt via de woningzoeker op de projectsite. Als je je hebt ingeschreven, neemt een van de makelaars contact met je op.

Nog andere, grotere appartementen beschikbaar in SPOT

Dit nieuwe woningaanbod komt er dus aan, maar er is meer aanbod in Toren A1. Onlangs zijn namelijk 136 drie- en vierkamerappartementen in dit gebouw in verkoop gegaan. Daarvan is nog een deel beschikbaar. Het gaat om complete appartementen met woonoppervlaktes tussen de 70 en 120 vierkante meter en prijzen vanaf 464.500 euro (v.o.n.). Ook deze prijzen zijn exclusief erfpacht. De inschrijving voor deze woningen verloopt eveneens via de woningzoeker op de projectsite.

Hondsrugpark: nieuwe stadswijk met zo’n 5.000 woningen in Amsterdam

SPOT is onderdeel van de nieuwe stadswijk Hondsrugpark, die rondom het gelijknamige stadspark wordt gerealiseerd. Je kunt in dit park straks wandelen, sporten, picknicken en van de zon en de buitenlucht genieten. In de nieuwbouwprojecten die hier worden gerealiseerd, komen uiteindelijk zo’n 5.000 koop- en huurwoningen. Het gaat grotendeels om appartementen in hogere woontorens, met veel en ook grote buitenruimtes. Deels worden hiervoor kantoorgebouwen herontwikkeld, deels zijn het nieuwbouwcomplexen. Het woningaanbod wordt heel divers en varieert van koop tot huur en van compact tot zeer royaal. Zowel singles en stellen als gezinnen met kinderen zullen hier een fijne woonplek vinden.

Hondsrugpark: niet alleen groen, maar ook stads. En goed bereikbaar

Dat komt niet alleen door het park en het woningaanbod, maar ook door de stadse voorzieningen die er nu al zijn. Denk aan diverse trendy cafés en restaurants, zoals bierbrouwer Kleiburg en Club Jack. Maar denk ook aan grote trekkers, zoals de Johan Cruijff ArenA en de concertzalen Ziggo Dome en Afas Live, waar je zo naartoe fietst. En denk aan de festivals die in het park gaan plaatsvinden. Ook winkels bevinden zich in de directe omgeving. En wil je de wijk uit, dan rij je zo de A2 of de A9 op. Reis je liever met het openbaar vervoer? Geen probleem. In de wijk vind je twee metrostations en een treinstation (NS Station Bijlmer ArenA). In een kwartier ben je op Schiphol of op de Zuidas, terwijl ook Amsterdam Centraal Station heel goed aan te reizen is.

Bekijk overzicht