Nieuws
22 oktober 2021

Park Valley: een nieuwe, groene stadswijk met ruim 700 woningen in Diemen

Duurzaam wonen aan het water, in een groene oase waar kinderen kunnen spelen en met take away koffie en een restaurant om de hoek. Ontdek Park Valley, een nieuwe stadswijk met ruim 700 koop- en huurwoningen in Diemen, op de grens met Amsterdam. De verwachting is dat fase 1, met 41 appartementen, begin 2022 in verkoop gaat.

Park Valley: een stadspark waarin je kunt wonen

Park Valley, eerder aangekondigd onder de voorlopige naam Xplore, is onderdeel van de nieuwe urban woonzone Holland Park. Je woont hier straks, zoals de ontwikkelaars het noemen, ’tussen rust en reuring’. Aan de ene kant heb je alle voorzieningen van Holland Park, het centrum van Diemen en natuurlijk Amsterdam bij de hand. Aan de andere kant is de wijk een oase van groen, water en ruimte. ‘Een duurzame woonvallei voor stadse ontdekkers’, wordt de wijk wel genoemd. Dwars door Park Valley loopt een autovrije parkstrook met een singel, glooiende oevers en wandelpaden. Die parkstrook staat via zachte overgangen in verbinding met de woonhoven waar de woningen omheen komen. Speelplekken liggen verscholen tussen de bomen. En picknicktafels nodigen uit om even te relaxen of met je buren bij te praten. Park Valley voelt aan als een stadspark, maar dan een stadspark waarin je kunt wonen.

Brede school en buurthuis met cultureel aanbod

De nieuwe stadswijk wordt een plek voor jong en oud. Kloppend hart van Park Valley worden de brede school en het buurthuis. De brede school biedt plaats aan circa 700 basisschoolleerlingen, een kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal. In het buurthuis zullen allerlei activiteiten plaatsvinden, ook bijvoorbeeld voorstellingen.

Park Valley: eerste fase begin 2022 in verkoop

Park Valley telt straks 716 woningen: 322 koopwoningen, 212 sociale huurwoningen en 170 middeldure huurwoningen. De eerste fase, met 41 appartementen, gaat naar verwachting begin 2022 in verkoop. Het gaat om tweekamerappartementen van circa 59 vierkante meter, vierkamerappartementen van ongeveer 88 en 107 vierkante meter, en tweelaagse vierkamerappartementen (maisonnettes) van zo’n 100 vierkante meter. De prijzen zijn nog niet bekend. De planning is dat fase 1 in het derde kwartaal van 2023 wordt opgeleverd.

Energiezuinig en klimaatbestendig

Alles in Park Valley is gericht op de toekomst. De woningen zijn (uiteraard) energiezuinig en worden gebouwd met hergebruikte materialen. De omgeving wordt, zoals gezegd, autoluw en klimaatbestendig. De wijk is onderdeel van de grotere nieuwbouwontwikkeling Holland Park, die uiteindelijk zo’n 5.200 woningen zal tellen, inclusief winkels, horeca en een studentencampus.

Interesse? Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Park Valley? Meld je dan via de projectsite aan als belangstellende. Dan ontvang je ook vanzelf bericht als er meer bekend is over de start verkoop van fase 1.

Bekijk overzicht