Nog enkele bovenwoningen beschikbaar in geliefde Van der Pekbuurt in Amsterdam Noord

Nog enkele bovenwoningen beschikbaar in geliefde Van der Pekbuurt in Amsterdam Noord
17 augustus 2019

Er zijn nog enkele bovenwoningen beschikbaar in de eerste fase van renovatieproject Van der Pek, in de gelijknamige buurt in Amsterdam Noord. Het gaat om woningen van 73 tot 89 vierkante meter met een buitenruimte op het zuiden of zuidwesten. De prijzen beginnen bij 465.000 euro (v.o.n.). Dit is inclusief sanitair, een keuken waardecheque en vijftig jaar afgekochte erfpacht. De Van der Pekbuurt is zeer geliefd, vanwege de fraaie dorpse architectuur.

Van der Pekbuurt: renovatiewoningen met eigen karakter in Amsterdam Noord

De nog beschikbare bovenwoningen hebben de woonkamer op de eerste verdieping. Van daaruit kijk je uit op het groene Meidoornplein. Op de tweede verdieping liggen twee of drie (slaap)kamers. De huizen hebben allemaal een eigen karakter en zijn licht en ruimtelijk, mede dankzij de plafondhoogte van 2,60 meter. Bijzonder zijn de houten balken die het dak dragen. Die geven de zolder een landelijk en robuust tintje. Ook heel bijzonder: de hoogwaardig gerenoveerde trappenhuizen. Deze ademen de bijzondere sfeer van de jaren twintig van de vorige eeuw, toen de huizen werden gebouwd.

Van der Pekbuurt: kwaliteit van nu, uitstraling van toen

De woningen in de Van der Pekbuurt worden compleet gerenoveerd, zodat je er in de komende jaren geen of nauwelijks onderhoud aan hebt. Zo worden ze energiezuinig en technisch voorbereid op een gasloze toekomst via stadswarmte. Ook krijgen ze nieuwe kozijnen met dubbel glas en een volledig nieuw binnenpakket. Denk daarbij aan nieuwe installaties, ventilatiekanalen en rookmelders. Een mooie bijkomstigheid van de renovatie is dat je een huis koopt met nieuwbouwkwaliteit, terwijl de werkzaamheden slechts acht maanden duren. Ter vergelijking: de bouw van een nieuwbouwhuis duurt ruim een jaar. Daar komt bij dat de historische uitstraling in ere wordt hersteld. De (nieuwe) houten kozijnen krijgen bijvoorbeeld de originele kleuren uit de jaren twintig: okergeel, donkergroen en roodbruin. De verwachting is dat de renovatie eind januari 2020 start. Na de zomer van 2020 is de oplevering gepland.

Interesse? Schrijf je in of neem contact op met de makelaar

Heb je belangstelling voor een van de nog beschikbare bovenwoningen in deze fase? Ga dan naar de projectsite en schrijf je in. Of neem contact op met makelaarskantoor ERA van de Steege: 020-4357040.

Historisch karakter Van der Pekbuurt zorgt voor prijzen

De renovatie wordt uitgevoerd door Dura Vermeer. Eerder, tussen 2015 en 2017, zijn ook al 190 woningen in de Van der Pekbuurt gerenoveerd. De klus werd toen geklaard door woningcorporatie Ymere, in sámenwerking met Dura Vermeer. De buurt is tussen 1918 en 1926 gebouwd voor de arbeidersklasse. Ontwerper van de woningen is architect Jan Ernst van der Pek. De gemeente Amsterdam ziet toe op het behoud van het historische karakter. Dat is niet voor niets. Juist dat karakter zorgt ervoor dat de buurt zo geliefd is. In 2018 won de Van der Pekbuurt de Amsterdamse Nieuwbouwprijs en de Arie Kepplerprijs.


Meer nieuws

Nieuws
Ervaar een nieuw gevoel van rijkdom in nieuwste fase Waterrijk 5A1 West (Weespersluis). Inschrijven t/m 26 juli

Ervaar een nieuw gevoel van rijkdom in nieuwste fase Waterrijk 5A1 West (Weespersluis). Inschrijven t/m 26 juli

15 juli 2021
Nieuws
Groen en goed bereikbaar: Hondsrugpark in Zuidoost is een heerlijke plek om te wonen

Groen en goed bereikbaar: Hondsrugpark in Zuidoost is een heerlijke plek om te wonen

12 juli 2021
Nieuws
Fase 2 van De Werf bij de Sluis in Muiden in presale

Fase 2 van De Werf bij de Sluis in Muiden in presale

9 juli 2021

Je browser is verouderd!

Je gebruikt waarschijnlijk Internet Explorer of een verouderde versie van een andere browser. Met een verouderde browser kun je onze website helaas niet meer (goed) gebruiken.

Internet Explorer wordt inmiddels niet meer ondersteund. Als alternatief kan er gekozen worden voor de opvolger van deze browser, Microsoft Edge. Of je stapt over naar een andere browser, zoals Google Chrome.