Nieuws
25 januari 2022
Nog huurappartementen beschikbaar in Het Dok (NDSM, Amsterdam Noord)

De vrijheid van huren, het comfort van nieuwbouw, de weidsheid van het IJ en het karakter van een voormalige scheepswerf. Je combineert het allemaal in nieuwbouwproject Het Dok in de nieuwe stadswijk NDSM in Amsterdam Noord. In de drie woontorens van Het Dok zijn nog huurappartementen beschikbaar. Het gaat om drie- en vierkamerappartementen met huurprijzen vanaf 1.220 euro per maand.

Het Dok (Amsterdam Noord): huurappartementen met eigen buitenruimte en daktuinen

Het Dok is een imposant complex met 449 huurappartementen, verdeeld over drie torens en een laagbouw. Behalve voor appartementen is er in die laagbouw ook ruimte voor bedrijvigheid zoals horeca. Op dit moment zijn er nog drie- en vierkamerappartementen beschikbaar met woonoppervlaktes van 64 tot 135 vierkante meter. De huurprijzen lopen uiteen van 1.220 tot 1.950 euro per maand, exclusief 65 euro servicekosten. Alle appartementen hebben een keuken met inbouwapparatuur, een tijdloze badkamer en een loggia, balkon of terras. Behalve die eigen buitenruimte heb je in Het Dok ook twee gemeenschappelijke daktuinen tot je beschikking. De ene daktuin is een zogeheten ‘stille tuin’, waar je kunt genieten van groen en rust. In de andere daktuin kun je sportief bezig zijn. In de parkeergarage onder Het Dok is een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar. Over ‘buiten’ gesproken; je woont hier op de voormalige NDSM-werf. De kades aan het IJ liggen om de hoek. Daar kun je heerlijk uitwaaien, van de zon genieten en naar voorbijvarende schepen kijken. De oplevering van de eerste appartementen wordt binnenkort (mogelijk al in februari) verwacht.

NDSM: wonen in Amsterdam, in robuuste omgeving met karakter

De robuuste uitstraling van Het Dok past bij de industriële omgeving. Beton, baksteen en kamerhoge raampartijen bepalen het beeld. Ooit was NDSM een van de grootste scheepswerven ter wereld. In de jaren tachtig werd de ‘Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij’ ontmanteld en kwam het immense terrein leeg te staan. Inmiddels verrijst op die plek een nieuwe stadswijk, met woningen, zorg, horeca, winkels, een supermarkt, musea, scholen en culturele voorzieningen. Ook zijn er twee jachthavens, waar je je sloep, zeil- of motorjacht kunt aanleggen. Tussen al dat nieuws schitteren oude havengebouwen, die voor extra sfeer en karakter zorgen.

Amsterdam Noord: alles van de grote stad, maar minder druk

Over sfeer en karakter gesproken. Vanuit Het Dok heb je uitzicht over het IJ en de stad. ’s Nachts raak je betoverd door de fonkelende lichten van de schepen en het stadscentrum. Dat stadscentrum, met al zijn winkels, culturele voorzieningen en uitstekende restaurants, is met de veerpont zo te bereiken. Maar ook in de directe omgeving heb je volop culturele en culinaire hotspots, zowel in de nieuwe wijk zelf als vlakbij. Denk aan EYE Filmmuseum en de A’DAM Toren. Toch is het op NDSM allemaal net wat rustiger dan in de binnenstad.

Interesse? Schrijf je nu in via de projectsite

Heb je belangstelling voor een van de nog beschikbare huurappartementen in Het Dok? Bekijk dan het aanbod in de woningzoeker op de projectsite en schrijf je in.

Bekijk overzicht