Nieuws
14 november 2022

Houtrak: studio's, appartementen en split-level woningen in centrum Amsterdam. Nu in verkoop

Wonen in het centrum van Amsterdam, aan een groene binnentuin, met een fraaie daktuin en uitzicht op het water. Het kan in nieuwbouwproject Houtrak in de nieuwe stadswijk Oostenburg. Verdeeld over twee gebouwen vind je hier studio’s, twee-, drie- en vierkamerappartementen, penthouses en split-level woningen. De verkoop is gestart. Je betaalt hier geen erfpacht!

Appartementen Houtrak (Oostenburg): duurzaam en flexibel

Houtrak bestaat uit twee robuuste gebouwen met een no-nonsense architectuur. Het project verrijst aan het water en wordt bijzonder duurzaam en energiezuinig. Je kunt kiezen uit verschillende afbouwpakketten, variërend van casco tot zeer luxe (‘Superior Line’). Je buren ontmoet je in de binnentuin of op het dak, waar een fraaie daktuin wordt aangelegd met uitzicht over Oostenburg en Amsterdam.

Gevarieerd woningaanbod: van studio’s en appartementen tot split-level woningen

Het woningaanbod bestaat uit studio’s, twee-, drie- en vierkamerappartementen en nog grotere penthouses. Op de begane grond komen split-level woningen met een open verbinding tussen beide vloerniveaus. Alle woningen hebben een buitenruimte, meestal in de vorm van een balkon. Twee penthouses krijgen een dakterras. De woonoppervlaktes lopen uiteen van 31 tot 158 vierkante meter. De prijzen variëren van 317.000 tot ruim 1,6 miljoen euro (v.o.n.). Omdat de woningen op eigen grond staan, betaal je in Houtrak geen erfpacht. Een deel van de woningen is tijdens de pre-sale gereserveerd of is inmiddels in optie genomen. Maar er is nog aanbod beschikbaar.

Verkoop gestart. Schrijf je in

Heb je belangstelling voor een van de nog beschikbare woningen in Houtrak? Meld je dan via deze pagina aan om het start verkoop-webinar terug te kijken en bekijk de projectsite. Daar kun je je inschrijven voor de nog beschikbare woningen.

Wonen in Amsterdam, nabij winkels, musea en station

Houtrak verrijst dus op Oostenburg, in het centrumgebied van Amsterdam. Je bent daar verbonden met de hele wereld. Stap je op de fiets, dan zijn het Museumkwartier, de Dam, de 9 Straatjes (met tal van winkels en horeca) en de Albert Cuyp markt vlakbij. En als de nieuwe fietsroute binnenkort klaar is, ben je binnen 5 minuten op Amsterdam Centraal Station.

Oostenburg: een bruisende stadswijk in centrum Amsterdam

Oostenburg is een ontwikkeling van VORM, Stadgenoot en Steenwell. Het gebied is van oudsher een werkeiland. Op dit moment is Oostenburg vooral nog bekend vanwege populaire horecagelegenheden als Rosa & Rita en Roest en vanwege het INIT-gebouw, waarin onder andere de redacties van Het Parool en de Volkskrant zijn gevestigd. De bouw is inmiddels in volle gang en langzaam begint het gebied te transformeren in een dynamisch woon- en werkgebied. Inmiddels hebben de eerste bewoners er hun intrek genomen in hun nieuwe woning. De nieuwe stadswijk telt straks (in 2024) zo’n 2.000 woningen. Het gaat om huurwoningen (sociaal, midden en vrije sector), koopwoningen en zelfbouwkavels. En dat in het centrum van Amsterdam, op loop- en fietsafstand van alle hotspots van de binnenstad. Overigens is op Oostenburg zelf ook van alles te doen. Zo vind je er (nu en/of straks) onder meer horecagelegenheden, vergaderruimten, werkplekken en een markthal. Blikvanger is en blijft de Werkspoorhal. In dit gebouw met kathedraal-achtige afmetingen werden ooit machines en scheepsmotoren gemaakt. Straks zullen zich er allerlei bedrijven en horeca vestigen.

Bekijk overzicht